Kesän maut lautasella – uusi menu
Kesä on täällä – ja sen huomaa Kapteeninhuoneessa. Meillä nautit annoksista sekä raikkaista virvokkeista sisäpihallamme, Rauman kätketyimmällä terassilla. Keittiömme uusi menu tuo sesongin kirkkaimmat värit ja raikkaimmat maut esiin juuri nyt, kun kotimaiset kasvikset ovat parhaimmillaan.
Uuden kauden menu fiilistelee kesätunnelmaa. Tässä muutamia nostoja kesämenusta:
ALKURUOAT
BURRATA
Sitruunaöljyä, raparperia, rapeaa parmankinkkua ja parsaa
Burrata & parmankinkku saavat kesäisen parin, jossa raparperi tuo happamuutta, parsa rapeutta.
PÄÄRUOAT
TARTAR
Naudan sisäfilettä, tuorekurkkupikkelsiä, friteerattua selleriä, keltuaiskreemiä, crostinit ja crispers-perunoita
Klassikkotartarin kesäversio on raikas, rapea ja täyteläinen.
MAKSA
Hiiligrillattua maksaa, balsamicosipulia, kukkakaalivaahtoa ja yrttivoiperunaa
Suosittu maksa tekee paluun! Grillauksen ominaismaku, balsamicon makeus ja kukkakaalin pehmeys täydentävät annoksen.
JÄLKIRUOAT
MARJAPIIRAKKA
Vaniljaa ja sitruunasokeria
Mitä onkaan kesä ilman marjoja? Kondiittorimme valmistaa piirakan alusta alkaen.
Miten menu syntyi?
Menun suunnittelussa on haettu tuoreutta, tekstuuria ja yllätyksiä. Lämmin porkkanakeitto saa syvyyttä vinaigretista ja vaahdosta, kun taas vesimelonisalsa ja limemajoneesi keventävät grillatun lihan voimakkuutta. Kesän annosten filosofia on: raaka-aineet edellä, turhaa kikkailematta.
Tutustu koko menuun tästä