Kapteenin pöydässä: Sanna Varho

By 31.5.2019Yleinen

Ravintola Kapteeninhuoneen kapteenin pöytään istuu tasaisin väliajoin ajankohtainen henkilö, jonka kanssa keskustelemme maailmanmenosta ja viimeisistä kuulumisista. Tällä viikolla istahdimme alas Hovi Salesin myyntipäällikkö Sanna Varhon kanssa. Lounashetki alkoi alkupalapöydän herkuilla, jonka jälkeen pääruoaksi nautittiin paistettua kanaa paahdetulla paprikakastikkeella, polentalla ja raparperivinaigrettella sekä paistetulla siialla, varhaisperunoilla, tillimajoneesilla ja lehtikaalilla.

Rauman Hovi Oy on vuonna 1993 perustettu perinteikäs hotelli- ja ravintola-alan toimija. Sanna Varho on työskennellyt perheyrityksen palveluksessa koko sen historian ajan.

– Olemme taivaltaneet Juhani Ignatiuksen kanssa pitkän yhteisen matkan. Jatkuvasti on keksitty ja käynnistetty jotain uutta, ja olen saanut aina olla niissä kaikissa mukana. Se onkin yksi iso asia, että olen viihtynyt täällä näin pitkään, Varho kiittelee.

Hän aloitti työnsä Rauman Hovissa ravintolapäällikkönä. Työnkuva vaihtui nykyiseen myyntipäällikön toimeen vuonna 2011, kun yritys perusti myynti- ja markkinointiorganisaatio Hovi Salesin.

– Hovi Salesin tavoitteena on luoda keskitetysti yhdestä paikasta monipuolisia ja nykyaikaisia palveluita yritys- ja yksityisasiakkaille. Kun palvelumme laajenivat, katsoimme organisaation sisällä, että on järkevää yhdistää näiden palveluiden myynti yhteen paikkaan.

– Minulle oli luontevaa siirtyä myyntitehtäviin, sillä tiesin kokemuksesta, mitä minkäkin palvelun osalta kannattaa suositella ja myydä. Pystymme tarjoamaan eri vaihtoehtoja niin juhla-, kokous-, sauna-, ravintola- kuin majoitusratkaisuihin.

Rauman Hovi valittiin viime syksynä vuoden raumalaiseksi yritykseksi. Mitkä ovat Varhon mielestä suurimmat syyt sille, että kyseinen arvostus tuli juuri hänen työnantajalleen?

– Varmasti yksi isoin asia on se, että Juhani Ignatiuksella on ollut koko ajan peräänantamaton pyrkimys mennä jatkuvasti eteenpäin ja halu kehittää yritystoimintaa. Toiminnan kasvattaminen ja kehittäminen vaativat hyvät tukitoiminnot ja vahvan organisaation, jossa on ihmisiä, jotka kantavat vastuun oman yksikkönsä toiminnasta.

Paistettua kanaa paahdetulla paprikakastikkeella, polentalla ja raparperivinaigrettella.

Hotellimajoitusta Raumalla ja Porissa

Rauman Hovilla on kanaalikaupungissa kaksi pitkät perinteet omaavaa hotellia. 71 huoneen Hotel Raumanlinnassa voi majoittua aivan kaupungin ytimessä ja 46 huoneen Hotel Kalliohovikin on vain lyhyen kävelymatkan päässä Rauman torilta.

– Raumanlinna on niin sanotusti isomman hotellin kaltainen, josta on lyhyt matka käytännössä minne tahansa. Kalliohovi taas on hieman pienempi hotelli, joka on hyvällä tavalla kodinomainen, Varho kertoo.

– Etenkin Kalliohovissa meillä on paljon vakiomajoittujia, jotka me tunnemme ja jotka palaavat aina uudestaan ja uudestaan.

Viime syksynä Hovi laajensi hotellipalveluitaan myös Poriin, kun Hotel Bepop aloitti toimintansa. Aivan kävelykadun tuntumassa Yrjönkadulla sijaitsevassa hotellissa on 111 huonetta.

– Hotel Bepop on saanut nimensä ja innoituksensa bebop-jazzista. Kyseinen musiikkilaji on menevää ja rentoa, ja se on tapa, jolla haluamme myös palvella asiakkaitamme. Poriin vapaa-ajan matkustajat saapuvat usein kaupungin hyvän tapahtumatarjonnan vuoksi.

Hovin hotelleissa viihtyy koko perhe.

Yritysasiakkaat ovat yksi iso osa hotellien arkea. Toiminta sekä Raumalla että Porissa vahvistaa entisestään sitä palvelutarjontaa, jota Rauman Hovi haluaa asiakkailleen tarjota.

– Yrityssopimukset tehdään kaikkiin meidän hotelleihimme, näin helpotetaan asiakkaidemme työmatkailua. Yksityisinä hotelleina me pystymme tarjoamaan joustavia ja persoonallisia vaihtoehtoja.

Eri kaupungeissa sijaitsevien hotellien välinen yhteistyö tarjoaa uusia mahdollisuuksia.

– Suunnittelemme parhaillaan 48 tuntia Satakunnassa -pakettia, jossa matkailija voisi viettää yhden yön Raumalla ja yhden yön Porissa. Yöpymisten lisäksi pakettiin liitetään muun muassa avainkortilla saatavia etuja paikallisten yhteistyökumppaneidemme palveluihin.

Kapteeninhuoneen alkupalapöydän monipuoliset herkut voit nauttia joko alkuun tai pääruoaksi.

Merellisiä makumaailmoja kotimaasta ja maailmalta

Rauman Hovi on tunnettu myös laadukkaasta ja monipuolisesta ruokaravintolatarjonnastaan. Kalliokadulla sijaitseva merihenkinen Ravintola Kapteeninhuone on selkeä lippulaiva.

– Kapteeninhuonehan on persoonallinen ravintola, jossa on hyvin suosittu lounas. Runsaasti kehuja saaneesta alkupalapöydästämme voi syödä niin sanotun nopean, kevyen ja monipuolisen arkilounaan tai nauttia vaihtoehtoisesti päivittäin vaihtuvista á la cartemaisista lounasvaihtoehdoista, Varho kertoo.

Kapteeninhuoneen ravintolatilan yhteydessä on kaksi kabinettitilaa.

– Johtokunta-kabinettiin mahtuu noin 20 ja Hallitus-kabinettiin 12 henkilöä. Ne ovat ahkerassa käytössä, sillä niiden avulla voi yhdistää kokoustamisen ja lounaan.

Kokoustaa voi myös tien toisella puolella Rauman Merimuseossa.

– Merimuseohan on hyvin erilainen kokouspaikka, josta on helppo tulla tähän Kapteeninhuoneeseen lounaalle. Me järjestämme tästä sitten aamu- ja iltapäiväkahvit Merimuseon tiloihin.

– Merimuseolla käy myös ryhmävierailuja ja tällöin voimme järjestää paikan päälle esimerkiksi keittolounaan ja kahvitukset. Kyseisissä tiloissa järjestetään myös paljon erilaisia juhlia.

Byssan tilat muuntuvat moneksi. Tiloissamme voit kokoustaa ja järjestää erilaisia juhlia.

Hovin toinen lounasravintola sijaitsee Teknologiatalo Sytyttimessa. Ravintola Byssan lounas on Kapteeninhuoneen tavoin tarjolla viikon jokaisena arkipäivänä.

– Byssa on hyvin nykyaikainen ravintola, jonka lounaalla on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Myös näiden tilojen vahvuuksia ovat hyvät ja modernit kokoustilat, jotka saadaan muokattua tarpeiden mukaan.

Merellisesti laivamallien mukaan nimetyt huoneet soveltuvat monenlaiseen käyttöön. Kuunariin mahtuu 12, Prikiin 16, Parkkiin 24 ja Fregattiin 32 henkeä.

– Kokoustilat saadaan jaettua neljään erilliseen tilaan tai vaihtoehtoisesti Priki, Parkki ja Fregatti voidaan yhdistää yhdeksi 70 kokoustajan tilaksi, jolloin puhutaan Rauman mittakaavassa todella isosta kokoustilasta.

Rauman lisäksi Hovilla on ravintolatoimintaa myös Porissa. Hotel Bepopin yhteydessä palvelee Ravintola Tempo.

– Tempossa makumaailma on saanut vaikutteensa Välimeren maista. Keittiömestari Joona-Jukka Hokkasella on taustaa sen alueen ruoista ja hän on löytänyt sen makumaailman todella hienosti. Samalla kyse on sosiaalisesta kokemuksesta, sillä Tempossa ruoka-annokset ovat jaettavissa koko pöytäseurueen kesken.

Juhlahoviin mahtuu 250 juhlijaa ja cocktail-tilaisuuteen jopa 300 henkeä.

Tilat isompaan ja pienempään juhlaan

Byssa on myös yksi niistä Rauman Hovin tiloista, joissa yksityiset, yritykset ja yhdistykset voivat järjestää erilaisia tilaisuuksia kuten juhlia ja kokouksia.

– Byssa on erittäin muuntuva tila, jossa voi järjestää yhtenäisessä ja valoisassa tilassa tilaisuuden maksimissaan 120 hengelle. Kyseessä on ainoa juhlatilamme, johon voi tuoda omat juomat, Varho huomauttaa.

Tämän lisäksi juhlatiloina toimivat Tikkalantiellä sijaitsevat Tilausravintola Juhlahovi ja Juhlatalo Johtola, joissa voidaan järjestää monipuolisesti isojakin juhlia ja illanviettoja.

– Juhlahovi soveltuu hyvin isoihin tilaisuuksiin, sillä sinne mahtuu 250 juhlijaa ja cocktail-tilaisuuteen jopa 300 henkeä. Tilat muuntuvat moneksi ja ne toimivat hyvin esimerkiksi erilaisissa perhe- ja yritysjuhlissa, samoin kuin kokous- ja messukäytössä. Juhlahovista löytyy myös oma kabinetti, jossa voi järjestää hieman pienemmät juhlat.

Juhlatalo Johtolassa aistit vanhan patruuna-ajan henkeä.

Johtola ja sen ympäristö on ainutlaatuisen kaunis kartanomainen miljöö.

– Johtolaan mahtuu kerrallaan noin 70-80 juhlijaa. Siellä järjestetään paljon ylioppilasjuhlia, syntymäpäiviä ja häitä. Myös monet johtoryhmät järjestävät Johtolassa kokopäivän mittaisia kokouksia illallisineen, saunomisineen ja yöpymisineen.

– Kartanossa on viisi huonetta, joissa mahtuu yöpymään yhteensä kymmenen henkeä. Esimerkiksi häiden aikaan lähipiiri tai kokousten yhteydessä ulkomaiset vieraat voivat jäädä yöksi Johtolaan.

Tämän lisäksi Hovi Sales palvelee myös catering-puolella eli valmiit ruoat voi tilata kesän juhliin ottamalla yhteyttä myyntiin.

Paistettua siikaa, varhaisperunoiden, tillimajoneesin ja lehtikaalin kera..

Saunatiloja moneen makuun

Rauman Hovilta löytyy myös useampia saunatiloja. Kaikki saunat on lähiaikoina remontoitu, joten ne soveltuvat hyvin muun muassa edustustilaisuuksiin. Saunatilat ovat kaikkien vuokrattavissa ja niissä viihtyvät niin yritykset, yhdistykset kuin yksityishenkilötkin.

Juhlatalo Johtolan kanssa samassa miljöössä sijaitseva Johtolan sauna tarjoaa ainutlaatuiset puitteet illanviettoon

– Johtolan saunatilat henkivät sellaista patruuna-ajan henkeä. Sopiva määrä ihmisiä yhdellä kertaa on sellainen 15-20 henkeä. Johtolan saunan ehdoton helmi on kaupungin upein uima-allas, jonka pituus on peräti 18 metriä, Varho kertoo.

Johtolan saunan yhteydessä on yksi kaupungin komeimmista uima-altaista.

Raumanlinnan sisäpihalta löytyy täysin uusittu 20-25 hengelle tarkoitettu Messi-sauna.

– Messissä on erikseen kokoustilat ja saunatilat. Sauna on iso ja löylytilan seinältä löytyy myös iso televisio. Messi-saunalle voi vuokraaja tuoda omat juomat. 

Myös Kalliohovista löytyy kaksi juuri uusittua isoa saunaa.

– Toinen Kalliohovin saunoista on tarkoitettu 20 hengellä ja toinen noin 12 hengelle. Isompaan saunaan on mahdollista tilata myös iltapala. Saunavaihtoehtoihimme tutustumalla löytyy varmasti se omalle porukalle sopivin vaihtoehto.

Messin saunasta löytyy muun muassa iso televisio.

Lomapäivän lounas merellisessä miljöössä

Lounashetki on aika kruunata päivän jälkiruoalla. Samalla on hyvä hetki kysyä, löytyykö Varhosta tutkimusmatkailijaa ruoan suhteen?

– Ehdottomasti. Olen kaikkiruokainen ja haluan kokeilla monenlaisia ruokia. Mielestäni on tärkeää käydä erilaisissa ravintoloissa ja matkustellessa tutustua uusiin juttuihin. Näin pysyy hyvin ajan hermolla.

Entä minkälainen kotikokki hänestä löytyy?

– Laitan mielelläni ruokaa. Bravuurini on kahden kalan pihvi, johon tulee vaaleaa kalaa eli kuhaa tai ahventa sekä lohta ja oliivia, kaprista ja hieman chiliä.

Rauma on monen kesälomaansa viettävän matkailijan kohde. Etenkin Vanha Rauma, meri ja monet tapahtumat vetävät ihmisiä puoleensa. Lomapäivän lounaaksi sopiikin hyvin Kapteeninhuoneen monipuolinen tarjonta.

– Meillä on aivan loistavat kokit, jotka taikovat loistavia annoksia. Sylvi-hiiligrillistämme tulee hyvät pihvit ja kalat. Kannattaa tulla maistelemaan herkkuja maalta, mereltä ja ilmasta, Varho sanoo.

Lounashetken kruunaa päivittäin vaihtuva jälkiruoka.

Tutustu Hovi Salesin palveluihin ja tiloihin tarkemmin täällä.

Kapteeninhuoneen lounas on tarjolla maanantaista perjantaihin joka päivä klo 11.00-14.00. Lounaslistan löydät tästä.

A la carte on tarjolla maanantaista perjantaihin klo 17.00-22.00 ja lauantaisin klo 16.00-22.00. Sunnuntaisin olemme suljettu. Kapteeninhuoneen A la carte -listaan voit tutustua täällä.