Kapteenin pöydässä: Mika Holmqvist

By 15.12.2017huhtikuu 20th, 2018Yleinen

Ravintola Kapteeninhuoneen kapteenin pöytään istuu tasaisin väliajoin ajankohtainen henkilö, jonka kanssa keskustelemme maailman menosta ja viimeisistä kuulumisista. Juttusarjan kolmannessa osassa lounasvieraaksemme istui Hovi Salesin järjestelmä- ja jakelukanavapäällikkö Mika Holmqvist. Lounaaksi nautittiin Kapteeninhuoneen herkullinen joululounas, joka on tarjolla aina perjantaihin 22.12. asti arkisin klo 11.00-14.00.

Raumalaiset hotellit Kalliohovi ja Raumanlinna irtaantuivat syyskuussa Best Western -ketjusta. Vuosia osana ketjua toimineet Rauman Hovi Oy:n hotellit palvelevat tätä nykyä yksityisinä hotelleina. Yritykseen kuuluvat myös ravintolat Kapteeninhuone ja Byssa sekä tilausravintola Juhlahovi ja Eurajoella sijaitseva Vuojoen kartano.

Kesällä Hovi Salesin palveluksessa järjestelmä- ja jakelukanavapäällikkönä aloitti Mika Holmqvist, joka on työskennellyt 2000-luvun alusta lähtien hotelli- ja ravintola-alan eri tehtävissä eri puolella Suomea.

Päätimme ottaa selvää, mitä miehen tehtävänimike pitää sisällään ja mikä Mika on miehiään. Istuimme kapteeninpöydän ääreen tekemään tarkempaa tuttavuutta.

– Tehtäväkenttäni on mielenkiintoisella tavalla laaja. Keskityn pääsääntöisesti hotellien property management -systeemiin ja ravintoloiden kassajärjestelmiin. Olen kontakti järjestelmien toimittajiin ja ulkoistettuun IT-palveluumme. Hallinnoin myös varausjärjestelmiä ja ohjaan myyntiä hinnoittelemalla ja tekemällä majoitussopimuksia, Mika kertoo.

Vaikka Mika onkin ollut jo pitkään alalla, hän huomauttaa ettei ole kovin ahkera ravintolassa kävijä.

– Käyn ulkona syömässä aivan liian harvoin. Se painottuu pääasiassa juhlapäiviin, mutta niiden ulkopuolella käyn noin kerran kuukaudessa nauttimassa hyvästä ruuasta jossakin ravintolassa. Ja silloin se on kombinaatio kulinaristen nautintojen hakemisesta ja arjen juhlistamisesta.

 

“Raumalla on paljon hyviä ruokapaikkoja, joissa on sitä omaa persoonallisuutta.”

 

Menneenä kesänä Naantalista Raumalle vaimonsa ja kahden koiransa kanssa muuttanut Mika on ehtinyt tutustumaan paikalliseen ruokakulttuuriin.

– Rauman ravintolatarjonta on yllättänyt minut positiivisesti. Täällä on paljon hyviä ruokapaikkoja, joissa on sitä omaa persoonallisuutta ja hyviä makuja.

Entä mikä olisi ruoka, jonka hän ottaisi mukaansa autiosaarelle?

– Olen moniruokainen, mutta jos yksi pitäisi valita, niin ottaisin ehdottomasti mukaani muikun mätiä. Se on kuitenkin sellainen harvinainen herkku, joka osuu vuosittain näin joulunaikaan.

Ruoka näyttelee isoa osaa Mikan elämässä, sillä ruoanlaitto on yksi tärkeistä harrastuksista.

– Tykkään olla itse keittiössä, ja kun irtaudun siitä arjesta menemällä ravintolaan, niin sieltä saan hyviä uusia ideoita ja virikkeitä. Itse teen sellaista ruokaa, jota perinteisessä kotikeittiössä pystyy tekemään erilaisilla mausteilla ja kokeiluilla. En ole lähtenyt viemään harrastustani kuitenkaan sinne huippukeittiötasolle.

Oma bravuurikin tulee kuin sieltä kuuluisalta apteekin hyllyltä.

– Tattirisotto. Siitä olen saanut hyvää palautetta, joten se kertoo varmasti sen, että se maistuu muillekin.


Maailmankansalainen rauhoittuu puukaupungin kujilla

Mika Holmqvistia voisi kutsua maailmankansalaiseksi, sillä Helsingistä lähtöisin oleva mies on ehtinyt näkemään laajalti kotimaataan ja asunut myös Ruotsissa sekä Yhdysvalloissa.

– Olen liikkunut lapsesta lähtien eri puolilla Suomea isäni töiden perässä. Liikkuminen on selvästikin jäänyt minulle päälle. Sanon aina, että kotini on siellä, missä ovat kalsarini, hän naurahtaa.

– Toisilla ihmisillä on ne omat juurensa, joita minulle ei tavallaan ole. Olen sellainen ihminen, joka on aina valmis muuttamaan ja näkemään uutta. Viihdyn kaikkialla, olen kokenut Suomessa kaikki ilmansuunnat.

Porissa yläasteen ja lukion käynyt Mika jatkoi aikanaan opintoja Oulussa, josta tie vei jatko-opintoihin ison meren toiselle puolelle Yhdysvaltoihin. Kokemusta kertyi niin New Hampshiresta kuin Kaliforniastakin.

– Yhdysvalloista nousee päällimmäisenä mieleen se, kuinka värikäs ja monimuotoinen se maa on. Se on kansakuntana, yksittäisinä paikkoina ja tämän meidän alamme osalta hyvin rikas, mikä antoi paljon oppia elämään ja omaan työhön. Opin siellä, kuinka suuri rikkaus monimuotoisuus todella on.

Mika viihtyi Yhdysvalloissa hieman reilut kolme vuotta, kunnes oli aika palata kotimaan kamaralle. Helsingin kautta hän päätyi ensin Turkuun, josta tie vei Naantaliin ja nyt Raumalle.

 

“Vanhassa Raumassa on se oma tunnelmansa, joka rauhoittaa ihmisen.”

 

Idylliseen, kokoaan suurempaan Raumaan hän on ehtinyt jo ihastua.

– Tämä on todella viihdyttävä paikka. Vaikka olen nähnyt paljon maailmaa, niin täytyy muistaa, että muutin tänne Naantalista, joka on hieman vastaavanlainen paikkakunta.

– Rauma on kaunis kaupunki, ja täytyy korostaa Vanhan Rauman hienoutta. Asun siinä kupeessa ja käymme koirien kanssa usein lenkillä torilla tai Vanhan Rauman kujilla. Siellä on se oma tunnelmansa, joka rauhoittaa ihmisen.

Koirien kanssa ulkoilu ja ruoanlaitto tarjoavat Mikalle hyvää vastapainoa työlle, mutta myös golf on lähellä miehen sydäntä.

– Viheriöillä käynti on jäänyt viime vuosina hieman taustalle, mutta jos sitä vaikka ensi kesänä saisi taas otettua mailat naftaliinista ja suunnattua Pomppusten kentälle. Kaiken kaikkiaan pidän sellaisista rauhallisista, nautinnollisista harrasteista.

Golfin peluuseen on vielä aikaa, sillä nyt katseet on suunnattu tuleviin joulupyhiin.

– Minun jouluuni kuuluu sen muikun mädin lisäksi hyvin ajateltu kattaus hyvää ruokaa. Ei mitään yltäkylläisyyttä, vaan enemmänkin rauhoittumista, hetkeen pysähtymistä ja siitä hetkestä nauttimista itselle rakkaiden ihmisten seurassa.

– Haluankin toivottaa kaikille oikein hyvää joulun odotusta ja rauhallista joulunaikaa.

 

Kapteeninhuoneen lounas on tarjolla maanantaista perjantaihin joka päivä klo 11.00-14.00. Lounaslistan löydät tästä.

A la carte on tarjoisin arkisin klo 17.00-22.00 ja lauantaisin klo 16.00-22.00. Kapteeninhuoneen A la carte -listaan voit tutustua täällä.